Gemeente Lisse geeft groen licht voor nieuwbouw Ter Specke

LISSE - FC Lisse heeft van de gemeente Lisse groen licht gekregen voor het bouwen van een nieuwe accommodatie op sportpark Ter Specke. De huidige sporthal wordt gesloopt en er komt een nieuwe accommodatie inclusief een nieuwe Ter Speckehal. Het grootste gedeelte van de accommodatie is inmiddels 40 jaar oud.

'Een nieuwe accommodatie is hard nodig,' zegt voorzitter Leon Annokkee. 'De ouderdom is niet alleen zichtbaar maar inmiddels ook ruikbaar.' De voetbalclub betaalt zelf het grootste deel van de nieuwbouw. FC Lisse zal circa twee miljoen euro financieren. De gemeente doet een duit in het zakje met een eenmalige bijdrage van 750.000 euro.

Daarnaast wordt er 375.000 euro neergelegd voor extra duurzaamheidsmaatregelen om de accommodatie als geheel energieneutraal te maken. Er staat ook nieuwbouw van buitenkleedkamers op het programma.

Planning

Door het groene licht van de gemeente, ligt de bal weer bij FC Lisse. De club gaat de plannen binnenkort voorleggen aan haar leden. De nieuwe Ter Speckehal wordt als eerst gebouwd. Hierna zal de huidige sporthal met aanliggende kleedkamers worden gesloopt. De kantine wordt vervolgens dichtgemaakt en op de huidige locatie van de sporthal zullen de kleedkamers worden gebouwd met daar bovenop de kantine. Het streven is dat de nieuwe accommodatie eind 2021 af is.


Meer over dit onderwerp:
FC LISSE GEMEENTE LISSE VOETBAL NIEUWBOUW SPORTHAL
Deel dit artikel: