Online spel loopt uit de hand: Zoetermeerders reizen helemaal naar Brabant om met mes te dreigen

ZOETERMEER - Een 25-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Zoetermeer zijn maandagavond gearresteerd nadat de ze een tegenspeler van een online game in Zundert (Noord-Brabant) opzochten. De man bedreigde zijn tegenspeler hierbij met een mes. Tijdens de worsteling die daarop volgde, liepen twee bewoners en de boze gamer zelf verwondingen op.

Het is maandagavond 21.20 in het Brabantse Zundert, als een bewoner aan de Oeteldonksebaan het paasweekeinde afsluit met een potje online gamen. Dan wordt er op de deur geklopt, waarop de vader des huizes naar de deur loopt om open te doen. Direct krijgt hij een 25-jarige man met een getrokken mes over de vloer, en wordt daarmee bedreigd.

Er ontstaat een worsteling tussen de mannen. Vervolgens probeert de zoon van de bewoner de Zoetermeerse aanvaller van zijn vader weg te trekken. Tijdens deze worsteling lopen de drie mannen allemaal verwondingen op. Hierna kiezen de man en vrouw het hazenpad, waarna ze rond 23.10 in Rotterdam worden gezien en daar worden gearresteerd.  

Levensechte Call of Duty

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de Zoetermeerse messentrekker een conflict met zijn Brabantse tegenspeler kreeg in een online game, waarna hij besloot om diegene een fysiek bezoekje te brengen. Zijn voornemens om de rivaliteit met getrokken mes en bombarie voort te zetten brengen hem uiteindelijk wel naar een politiecel in Breda, waar hij verhoord wordt.

Agenten hebben aangiften en getuigenverklaringen opgenomen en bij de woning is sporenonderzoek gedaan. De politie doet verder onderzoek naar het incident. Vooralsnog is onduidelijk waarom ze nou ruzie met elkaar kregen.

Meer over dit onderwerp:
AANHOUDING GAMER ONLINE ZOETERMEER WORSTELING
Deel dit artikel: