Bezorgbeer rijdt niet langer voor paal: harige helm met beren-oortjes in de ban

REGIO - Wie heeft er niet weleens meewarig en met enig medelijden gekeken naar een voorbij scheurende brommer van De Bezorgbeer. Met daarop een bezorger, meestal een tiener, getooid met een helm met harige vacht. En vooral, niet te missen, twee beren-oortjes. De bezorgers hoeven niet langer - verplicht door de baas - voor paal te rijden, want het tijdperk van de iconische helm is na dertien jaar voorbij.
Toegegeven, zo'n opvallend uiterlijk van je bezorgers levert misschien veel reclame op. En misschien vonden sommige mensen hem toch ook wel leuk. Maar voor die 'arme' bezorgers is het stiekem toch ook wel een beetje balen, dat ze zo gekleed moesten gaan?
'Nou, gênant wil ik niet zeggen. Daarover zijn de meningen verdeeld', aldus woordvoerder Joy Struijk. 'Maar het was natuurlijk wel echt iets wat bij het imago van De Beren hoorde'. En zo kwam het dat de bezorgers van bijvoorbeeld spareribs, satés en hamburgers sinds 2006 publiekelijk met de harige helm op pad moesten en daarmee behoorlijk opvielen in het straatbeeld.

'Einde van een tijdperk'

Volgens de CEO van het bezorgrestaurant, Martijn Jansen, was het dan ook een langoverwogen beslissing om afscheid te nemen van de helm: 'Het einde van de pluche helm betekent het einde van een tijdperk dat ons veel bekendheid heeft gebracht', aldus Jansen.
'Toch hebben we ervoor gekozen om de pluche variant te vervangen door een nieuw, opvallender model dat in lijn staat met onze huisstijl. Daar zijn we trots op!' Het nieuwe model is fel geel en, waarschijnlijk tot opluchting van het personeel, uitgevoerd zonder oortjes en vacht. De Bezorgbeer, onderdeel van de Beren restaurants, heeft bij ons in de buurt filialen in Delft, Den Haag, Scheveningen, Voorburg en Zoetermeer.