Lintjesregen 2019: Lees hier wie er in Oegstgeest een lintje heeft gekregen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau, draagteken en orde
Lid in de Orde van Oranje-Nassau, draagteken en orde © Kanselarij der Nederlandse Orde
OEGSTGEEST - In Oegstgeest hebben drie inwoners vrijdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Eén van hen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Tekst zoals aangeleverd door de gemeente Oegstgeest
1. De heer dr. R.J. Demaree.
Hij wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn uitstekende kennis van een oude Egyptische handschriften uit Deir-el Medina (een oud-Egyptisch dorpje in de buurt van Luxor ongeveer 1150 jaar v C) en zijn kennis van het dagelijks leven daar zo'n 3000 jaar geleden.
2. De heer ir. E.A.P. Koningsveld
Hij wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote betekenis voor de ergonomie, de professionalisering van het vak ergonomie (op nationaal en internationaal niveau) en zijn betekenis voor het hockeyspel.
3. De heer L.A. Weyzig.
Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn onder andere zijn vrijwilligerswerk bij vereniging Harttrimmers Leiden, de Stichting Radius en golfclub UDO, waarbij hij zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering sterk betrokken was bij de herinrichting van de Voscuyl en het realiseren van een 9 holes golfclub op die plek.