Drie Amsterdammers opgepakt vanwege handgranaat bij ADO

DEN HAAG - De politie heeft dinsdagochtend drie mannen uit Amsterdam aangehouden die te maken zouden hebben met de handgranaat bij het ADO Den Haag-supportershome. Die werd daar dinsdagochtend 9 april ontdekt.

De vondst leidde tot grote beroering. Trainer Fons Groenendijk liet later in de week weten dat het een granaat was die op exploderen stond'. Daarop besloot hij met zijn selectie binnen te trainen.

De arrestanten zijn twee mannen van 18 jaar en een man van 21. Hun motief is niet bekend. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd gealarmeerd om de handgranaat te verwijderen.

'Complete waanzin'

Er waren al signalen dat de handgranaat uit Amsterdam afkomstig zou zijn. Op de muur van het ADO supportershome werden drie rode andreaskruisen gekalkt, het symbool van de stad Amsterdam.

Burgemeester Pauline Krikke noemde het ophangen van de granaat 'complete waanzin'. Ze kreeg bijval van voorzitter Jacco van Leeuwen van de ADO-supportersvereniging. Die sprak van 'een nieuw dieptepunt in de voetbalgeschiedenis'. 'Je moet er niet aan denken dat het ding was afgegaan terwijl er iemand in de buurt was.'

In beperkingen

De drie aangehouden mannen zitten in beperkingen. Dit betekent dat zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG ADO HANDGRANAAT ARRESTATIE
Deel dit artikel: