VIDEO: Kijk hier hoe toeristen onze bloembollenvelden mollen, ondanks campagne

REGIO - Het mooie weer tijdens het Paasweekend trok veel toeristen naar de kleurrijke bollenvelden in de Bollenstreek. Ondanks de vele campagnes en waarschuwingsborden om ze uit de velden te weren, waren er toch heel wat toeristen die de bollenvelden betraden om de perfecte foto te kunnen maken.
Eind maart werd een campagne in het leven geroepen om de mensen uit de velden te weren. Er werden ambassadeurs ingezet om de mensen te wijzen op de regels en er zijn waarschuwingsborden geplaats met daarop de slogan: 'Enjoy the Flowers, Respect our Pride'.
Helaas lijkt het erop dat de campagne niet veel uithaalt bij toeristen die er alles aan doen om hun ultieme, Hollandse vakantiekiekje te maken. Op de videobeelden is te zien dat verschillende toeristen de velden kapot trappen tijdens hun fotoshoot.

Succesvolle ambassadeurs

Op sommige plekken in de Bollenstreek bleven de mensen wel netjes op toegestane paden. Dit kwam in de meeste gevallen door de ambassadeurs die de toeristen erop wezen dat ze de bollenvelden niet mogen betreden.