Eindelijk duidelijkheid over pand V&D in Alphen

Het voormalige V&D-pand in Alphen aan den Rijn
Het voormalige V&D-pand in Alphen aan den Rijn © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie jaar nadat V&D failliet ging, heeft het voormalige pand in het centrum van Alphen aan den Rijn eindelijk een nieuwe bestemming. Het gebouw wordt gesloopt en er worden winkels en woningen gebouwd.
Welke winkel of winkels er komen en hoeveel woningen er precies worden gebouwd, wordt woensdag bekendgemaakt door eigenaar Garbe Institutional Capital en wethouder Gerard van As (Nieuw Elan), zo meldt mediapartner Studio Alphen.
De plannen werden afgelopen donderdag door de projectontwikkelaar aan Van As gepresenteerd. Daarna werd bekend dat er witte rook is over de invulling van het prominente, leegstaande pand.

Begane grond moeilijkst in te vullen

Wethouder Van As liet een maand geleden weten dat de eigenaar van plan zou zijn om het pand te slopen. Daarvoor werd al bekendgemaakt dat er op de bovenverdieping nieuwe appartementen komen.
Het grote probleem was een invulling te vinden voor de begane grond van het voormalige warenhuis. Daar zou één grote winkel moeten komen, of meerdere kleine, maar de zoektocht naar geschikte huurders duurde jaren.

Al drie jaar leeg

Het gebouw aan de Van Boetzelaerstraat staat inmiddels al drie jaar leeg. Dat is sinds warenhuisketen V&D failliet ging. Van As zei in januari 2018 voor het eerst dat hij snel duidelijkheid verwachtte over de invulling van het gebouw. Dat moment lijkt nu eindelijk aangebroken.