Kijkers Team West herkennen winkeldief die dreigde met mes

RIJSWIJK - Een 53-jarige man uit Den Haag is maandag aangehouden, omdat hij in maart twee winkeldiefstallen zou hebben gepleegd bij Kruidvat in Rijswijk. Bij de laatste diefstal werd hij betrapt en bedreigde hij een medewerkster met een mes. De man is herkend door kijkers van het opsporingsprogramma Team West, dat beelden van hem toonde.

Begin maart sloeg de winkeldief voor het eerst toe bij de zaak aan de Herenstraat. Op camerabeelden was te zien hoe hij een tas vulde met parfum en andere spullen uit de winkel. De man liep vervolgens zonder te betalen met de tas naar buiten. Het personeel ontdekte de diefstal te laat, maar onthield wel hoe de man eruit zag.

Daarom werd hij ruim een week later herkend toen hij opnieuw in de winkel was. Hij vulde een rugzak met chocoladerepen en liep weer naar buiten. Een medewerkster die hem in de gaten hield, sprak hem buiten aan. Hij gaf de tas uiteindelijk terug, maar voordat hij wegfietste, bedreigde hij haar met een mes.

Tips na Team West

Team West toonde beelden van de diefstallen in de uitzending van dinsdag 26 maart. Meerdere kijkers herkenden de verdachte en gaven hun informatie door aan de politie. Na verder onderzoek kon hij maandag worden aangehouden. Woensdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

LEES OOK: Man steelt doos whisky en pint met gestolen pas

Deel dit artikel: