Sjaak Polak op non-actief gesteld als trainer van SJC

NOORDWIJK - SJC heeft Sjaak Polak per direct op non-actief gesteld. Dat laat de derdedivisionist uit Noordwijk in een verklaring weten. De 43-jarige trainer en oud-profvoetballer zou na dit seizoen al stoppen bij het in degradatiegevaar verkerende SJC.

Volgens de technische commissie is het besluit genomen 'wegens tegenvallende resultaten, met als dieptepunt de 0-5 nederlaag tegen Eemdijk, en het totaal ontbreken van speelvreugde binnen de spelersgroep'. Daarbij zou 'het afgebrokkelde vertrouwen en chemie hebben geleid tot een onwerkbare situatie'. De coach zelf wil geen commentaar geven op het besluit van SJC.

Om zijn ploeg voor degradatie te behoeden, had Polak begin deze maand een gewaagde weddenschap in het vooruitzicht gesteld. Hij zou bij handhaving in de derde divisie vanuit Noordwijk naar zijn woonplaats Leidschendam lopen. Vorig jaar werd hij tijdens zijn eerste seizoen met SJC kampioen in de hoofdklasse.

ADO-vrouwen onder zijn hoede

Polak maakt volgend seizoen een opmerkelijke overstap: hij neemt de ADO Den Haag Vrouwen onder zijn hoede. Over die keuze sprak hij openlijk zijn twijfels uit in TV West Sport.

Deel dit artikel: