Turkse gemeenschap in rouw na dodelijk ongeluk, vier jonge mannen overleden

DEN HAAG - De vier slachtoffers van een dodelijk ongeluk op de A12 in de nacht van dinsdag op woensdag zijn familie van elkaar. Het gaat om twee broers, een neef en een zwager. 'Het is vreselijk triest', zegt voorzitter Tahsin Cetinkaya van de Turks-Islamitisch Culturele Stichting Den Haag. De broers en de neef zijn van Turkse afkomst.

De familie is bijeen in het ontmoetingscentrum van de Haagse stichting in de Kempstraat. Het is er druk. Er lopen veel mensen in en uit en de emoties lopen hoog op. Zo hoog dat de politie aanwezig is om de rust te bewaren.

'We bieden hen ondersteuning en de lichamen komen hier ook heen. De uitvaart is donderdag in onze gebedsruimte', vertelt Cetinkaya. Het gaat om twee broers uit Zoetermeer van 16 en 21 jaar, een 18-jarige man uit Den Haag en een 26-jarige Rotterdammer, meldt de politie. Er zijn drie familierechercheurs op de zaak gezet, die de nabestaanden begeleiden.

Eenzijdig ongeluk

De slachtoffers zaten in een auto die rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal van de A12 in Den Haag terechtkwam ter hoogte van het Prins Clausplein. Volgens de politie gaat het om een eenzijdig ongeluk. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht.

Meer over dit onderwerp:
ONGELUK A12
Deel dit artikel: