Drie kwartier lang problemen op A4 na ongeluk

File A4
File A4 © Mariët Overdiep
DELFT - Het verkeer moest donderdagochtend rekening houden met flinke problemen op de A4 richting Rotterdam. Na een ongeluk bij de Beneluxtunnel werd de linkerrijstrook rond 7.45 uur afgesloten.
De afsluiting van de rijstrook leidde rond 8.15 uur tot een elf kilometer lange file. Die begon bij Den Haag-Zuid. ANWB-woordvoerder Wijnand Zwaan adviseerde automobilisten daarop om te rijden via de A13.

Om 8.30 uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven. Daarop nam de vertraging af van anderhalf uur tot drie kwartier. Rond 9.00 uur had de file een lengte van zeven kilometer en bedroeg de vertraging nog twintig minuten.

Nog een ongeluk

Toen deze file bijna was verdwenen, gebeurde er rond 9.15 uur weer een nieuw ongeluk. Ditmaal bij Kethelplein. In verband hiermee ging de rechterrijstrook dicht. Dit leidde tot twintig minuten vertraging vanaf Den Haag-Zuid. Verkeer kreeg het advies om te rijden via de A13 en de A20. Om 10.00 uur waren alle problemen op de A4 verleden tijd. Kijk hier voor de actuele file-informatie.