Beveiliger winkelcentrum beschuldigd van verkrachting meisje (15): sleurde haar aan haren naar wc

Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn
Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 34-jarige man uit Den Haag staat aanstaande dinsdag voor de rechter vanwege verkrachting van een 15-jarig meisje in winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn. De verdachte werkte daar als beveiliger, het slachtoffer werkte in een winkel. De verkrachting vond plaats in juni 2018. De man is in januari van dit jaar opgepakt en zit sindsdien vast.
De beveiliger beschuldigde het meisje van winkeldiefstal en zei dat ze na werktijd hierover moest komen praten op zijn kantoor, anders zou hij zorgen dat ze werd ontslagen. Eenmaal in het kantoor deed hij de deur op slot. Het meisje moest hem eerst een massage geven, daarna werd ze betast en gezoend. Vervolgens sleurde de man haar aan haar haren naar de wc, waar ze verder werd betast, gezoend en misbruikt.
Het Openbaar Ministerie legt de man verkrachting ten laste, en daarnaast misbruik van een minderjarige, misbruik van zijn leeftijdsoverwicht en misbruik van zijn positie als beveiliger. De zitting van dinsdag is een zogeheten pro forma zitting, waarop wordt bepaald of de verdachte langer in voorarrest blijft.