Koningsnacht: volop muziek in Den Haag

DEN HAAG - Traditiegetrouw barsten op de avond voor Koningsdag tal van festiviteiten los in het land. Het centrum van Den Haag vormt vrijdag en zaterdag het festivalterrein van The Life I Live.

Het is de negende editie van het gratis festival en de derde keer dat het twee dagen duurt. Er komen steevast honderdduizenden bezoekers op af. The Life I Live moet het niet zozeer hebben van grote internationale namen. De organisatie is vooral gespitst op muzikaal avontuur en een grote diversiteit aan stijlen.

Op de affiche staan onder meer Nederlandstalige hiphopacts, waaronder De Likt en Sef, feestbands als Los Paja Brava en het Kaapverdische Tabanka, steviger gitaarwerk van The Guru Guru en Iguana Death Cult en natuurlijk de rijzende Haagse sterren van Son Mieux.

Volgens weerman Huub Mizee zijn er vrijdagavond nog opklaringen, het wordt een graad of acht maar zaterdagochtend in de vroege uren komt er bewolking  met regen. Op Koningsdag is er af en toe zon, maar zijn er ook buien. Er is behoorlijk veel wind. Het wordt zaterdag twaalf graden.


LEES OOK: Natte kleedjes op Koningsdag: 'De kans op regen is groot'

Meer over dit onderwerp:
THE LIFE I LIVE DEN HAAG KONINGSNACHT
Deel dit artikel: