Verdachten van neerleggen handgranaat bij ADO langer vast

Het supportershome van ADO waaraan de granaat is gehangen. Rechts van het explosief zijn drie kruisen geschilderd, het wapen van Amsterdam.
Het supportershome van ADO waaraan de granaat is gehangen. Rechts van het explosief zijn drie kruisen geschilderd, het wapen van Amsterdam. © Regio15.
DEN HAAG - De drie mannen uit Amsterdam die dinsdag zijn aangehouden vanwege de handgranaat bij het ADO Den Haag-supportershome, blijven langer vastzitten. Het Openbaar Ministerie laat weten dat hun voorrarrest met veertien dagen is verlengd.
Dinsdagochtend 9 april werd een handgranaat gevonden bij het supportershome van ADO. De vondst leidde tot behoorlijke ophef. Trainer Fons Groenendijk liet later in de week weten dat het een granaat was die op exploderen stond.
De verdachte Amsterdammers zijn twee mannen van 18 jaar en een man van 21 jaar. De mannen worden verdacht van het bezitten van de handgranaat en bedreiging. Zij zitten nog altijd vast in alle beperkingen, waardoor ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.