Duizenden vieren Koningsnacht in Haagse centrum

DEN HAAG - Het centrum van Den Haag was vrijdagavond weer oranje gekleurd voor de traditionele Koningsnacht. De straten stonden vol met feestvierders die terecht konden bij negen podia van The Life I Live festival. Volgens de organisatie waren er 200.000 feestende mensen in de stad.
Vanwege de drukte was de Schoolstraat richting de Grote Markt een tijd afgesloten. Grote incidenten zijn er niet geweest. Rond 01.00 uur was de muziek afgelopen, waarna de feestgangers langzaamaan afdropen. De woordvoerder sprak van een 'uitstekende sfeer'. Volgens hem liep iedereen 'met een glimlach rond'.
The Life I Live gaat op Koningsdag verder vanaf 12.30 uur en eindigt om 20.00 uur. Hieronder zie je het volledige programma en een plattegrond met de locaties van de podia.

Foto's: The Life I Live
Festivalgangers wordt aangeraden om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Tramlijnen 1, 9, 15,16 en 17 rijden om vanwege de festiviteiten. De halte Grote Markt wordt tijdens Koningsnacht afgesloten. Reizigers van tramlijn 2, 3, 4 en 6 kunnen uitstappen bij de halte Brouwersgracht. Ook zet HTM na afloop extra nachtbussen in.

Koningsnacht droog, Koningsdag onstuimig

Het weer is op Koningsnacht nog vrij aangenaam: brede opklaringen en het is droog. In de loop van de nacht neemt de bewolking wel toe en feestvierders die het echt laat maken, maken kans om nog wat regendruppels op te vangen. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden. Koningsnacht gaat erg onstuimig en koud verlopen: aan de kust kan het hard waaien en er vallen regelmatig buien met kans op hagel en onweer. De temperatuur loopt niet verder op dan 12 graden. Lees hier het volledige weerbericht.
LEES OOK: