West Wekker: Spaanse hulp Haagse Wijk- en Woonzorg start met inburgeren

De Spaanse hulp voor HWW I
De Spaanse hulp voor HWW I © HWW
DEN HAAG - Goedemorgen! De verpleegkundigen uit Spanje, die voor Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) aan de slag gaan, schrijven zich vandaag in bij de gemeente Den Haag. Daardoor kunnen ze starten met hun inburgeringscursus. En verdriet om een gestorven huisdier, dat is een heel normale zaak. Ook als het gaat om de wens om jouw huisdier te begraven of cremeren. Bij Dierenbegraafplaats Zevenhoven weten ze er alles van. Het familiebedrijf doet dit werk maandag alweer vijftig jaar.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De eerste Spaanse verpleegkundigen die in verpleeghuizen van HWW aan de slag gaan, schrijven zich maandag in bij de gemeente Den Haag. Dan begint voor hen een traject van opleiding en inburgering. Maandag doen ze in dat kader alvast een bezoekje aan Madurodam.
  • De rechtbank in Den Haag doet maandag uitspraak in de zaak van oud-politieman Faris K. (37). De beveiliger wordt ervan verdacht dat hij informatie heeft gedeeld over de woonplaats, de beveiliging en manier van vervoer van politicus Geert Wilders. De verdachte werkte bij de toenmalige Dienst Bewaken en Beveiligen en was onder meer betrokken bij de beveiliging van de politicus. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden vijf maanden cel.
  • De Raad van State doet maandag uitspaak in het bezwaar dat dient tegen uitbreiding van bedrijventerrein Hoogewaard in Koudekerk aan den Rijn. De gemeente Alphen aan den Rijn wil het gebied met zes hectare uitbreiden om er ondermeer woningen te bouwen.
  • Dierenbegraafplaats Zevenhoven bestaat maandag precies vijftig jaar. Het familiebedrijf zorgt er al die tijd voor dat de bezoekers van de begraafplaats hun hond, kat, kanarie of konijn een waardige laatste rustplaats kunnen geven.

Het
: Er zijn perioden met zon en het is droog. Het wordt warmer dan dit weekend: 16 graden en aan zee rond 14 graden. De wind is noordelijk en zwak tot matig.

Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je ook nog even weten:
  • Twitter wil extra alert zijn op de verspreiding van nepnieuws in aanloop naar de Europese verkiezingen. Vanaf maandag kunnen gebruikers valse pogingen om de stembusgang te beïnvloeden melden bij het bedrijf. Meldingen over nepnieuws en andere berichten zullen vervolgens worden beoordeeld.
  • Negen verschillende luchtvaartautoriteiten doen mee aan een internationaal onderzoek naar de Boeing 737 MAX. Het Joint Authorities Technical Review (JATR) is opgezet de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en zal onderzoek doen naar de certificering van het besturingssysteem van de 737 MAX. De luchtvaartautoriteiten van Australië, Brazilië, Canada, China, de EU, Japan, Indonesië, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten hebben toegezegd mee te werken. Het team komt maandag voor het eerst bijeen. Het onderzoek zal waarschijnlijk negentig dagen in beslag nemen.
  • Het Internationaal Dans Comitee en UNESCO hebben in 1982 deze datum als Dag van de Dans verklaard. 29 april is de geboortedag van Jean-Georges Noverre. Hij zag in 1727 het levenslicht en zette in de extravagante Rococoperiode de danswereld op zijn kop. Hij wordt gezien als de grondlegger van de expressieve dans.