Verdachte overval zonnestudio naar politiebureau gebracht na beelden in Team West

ZOETERMEER - Een 18-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden, omdat hij in februari een gewapende overval zou hebben gepleegd op zonnestudio Beautysun in Zoetermeer. Daarbij bedreigde hij de eigenaresse met een mes en ging hij er vandoor met de kassalade. Een klant en haar kinderen, waaronder een meisje van negen, waren getuige van de overval. Bekenden van de man herkenden hem op beelden in het opsporingsprogramma Team West en brachten hem naar het politiebureau.

De zonnestudio aan de Schoutenhoek werd op zaterdagochtend 2 februari overvallen. De eigenaresse van de winkel vertelde vorige week haar verhaal in Team West: 'Ik kijk hem aan en zie dat hij een mes bij zich heeft, waarmee hij stekende bewegingen maakt richting mijn buik. Ik ben achteruit naar mijn kassa gelopen en heb de lade eruit gehaald. Natuurlijk gaat door je heen: laat ik dit gebeuren? Maar er zitten ook drie klanten en dat gaat bij mij voor. Die paar rotcenten. Dus ik heb de lade aan hem gegeven.'

'Het wordt je aangedaan. En ook de mensen die hier zitten vragen er niet om. De moeder komt zonnen en de kinderen zijn er even gezellig bij en drinken een bakje thee. En dan gebeurt dit. Met als gevolg dat het meisje van negen hulp heeft gekregen om het te verwerken. Wij allemaal trouwens. Slachtofferhulp was er eigenlijk gelijk', zei het slachtoffer. Ze ging na de overval achter de man aan, maar kreeg hem niet meer te pakken.

Met kassalade over straat

De verdachte was gefilmd toen hij na de overval met de buitgemaakte kassalade over straat liep. In de Voorhamstraat haalde hij die op zijn gemak leeg voor hij verder vluchtte. De beelden waren in Team West te zien en werden vervolgens bijna 175.000 keer bekeken op de website en social media.

De uitzending leverde een aantal tips van kijkers op. Uiteindelijk werd de man ook herkend door bekenden van hem. Die brachten hem naar het politiebureau, waar hij is aangehouden. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest maandag met veertien dagen verlengd.

LEES OOK: Overvaller Dirk van den Broek Wassenaar bedekt gezicht net te laat

Meer over dit onderwerp:
OVERVAL ZONNESTUDIO ZOETERMEER TEAM WEST
Deel dit artikel: