Contactloos betaald met bij insluiping gestolen pinpas

DEN HAAG - Terwijl de bewoner van een huis aan het Om en Bij in Den Haag lekker ligt te slapen, wordt zijn portemonnee gestolen door een insluiper. Met de pinpas die daar in zit, is twee keer contactloos betaald bij een benzinestation in het centrum. De verdachte is daarbij duidelijk in beeld.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 april. Meer zaken zijn hier vinden.

UPDATE: De verdachte is herkend door kijkers. Het is een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij bleek al vast te zitten voor een ander strafbaar feit en is nu ook verhoord over de insluiping.

De insluiping vindt plaats in de nacht van 12 op 13 maart. De bewoner heeft voor hij naar bed gaat zijn sleutels, shag en portemonnee op een tafeltje gelegd. De volgende ochtend zijn de spullen weg. De politie vermoedt dat er ’s nachts iemand door het openstaande slaapkamerraam naar binnen is geklommen en de spullen heeft gestolen.

Rond 5.00 uur wordt de pinpas uit de portemonnee twee keer gebruikt bij het tankstation aan de Laan. Op beelden is te zien hoe de verdachte komt aanfietsten en binnen twee keer 20 euro opneemt. Omdat hij geen pincode heeft, kan hij alleen contactloos betalen. Daarna fietst de man weer weg.  


Meer over dit onderwerp:
OPGELOSTE ZAKEN
Deel dit artikel: