Basketballers ZZ Leiden beginnen met overwinning aan de play-offs

Darius Thomson van ZZ Leiden op weg richting de basket.
Darius Thomson van ZZ Leiden op weg richting de basket. © Orange Pictures
LEIDEN - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden zijn met een overwinning begonnen aan de kwartfinale van de play-offs tegen Feyenoord Basketbal. In de Vijf Meihal werden de Rotterdammers met 96-72 verslagen.
In de eerste twee periodes waren Leiden en Feyenoord aan elkaar gewaagd, al oogde de thuisploeg wat slap. Na kort op achterstand te hebben gestaan, ging de Leidse ploeg van Rolf Franke bij rust met 43-40 aan de leiding.
In het derde kwart drukte Leiden het gaspedaal in, wat resulteerde in een ruime 70-55 voorsprong aan het eind van die periode. In het laatste kwart kwamen er nog 26 Leidse punten bij en bleef Feyenoord achter.

Best-of-three serie

ZZ Leiden staat in de best-of-three serie met Feyenoord nu op een 1-0 voorsprong. Als de return donderdag ook gewonnen wordt, dan is Leiden door naar de halve finale. Bij een overwinning van Feyenoord, volgt er een derde, beslissende wedstrijd.
In het reguliere seizoen van de Dutch Basketball League eindigde ZZ Leiden bovenaan. Dat geeft de Leidse ploeg in de play-offs het thuisvoordeel. In de play-offs strijden de eerste acht om het landskampioenschap.