Jodan Boys op een 2-0 achterstand in strijd om promotie naar derde divisie

© Soccrates Images/nabewerking: Omroep West
REGIO - In de rubriek Sport Kort Amateurvoetbal hebben we ook aandacht voor het iets 'kleinere' nieuws vanuit de tweede- en derde divisie. Dagelijks lees je hier het laatste nieuws van de voetbalclubs uit onze regio.
28 mei:
In de strijd om promotie naar de derde divisie staat Jodan Boys met 2-0 achter tegen Sparta Nijkerk. De twee goals in de eerste wedstrijd van de nacompetitie vielen dinsdagavond allebei in het laatste half uur. Zaterdag staat de return op het programma. De winnaar van het tweeluik gaat door naar de tweede ronde.
Jodan Boys is door het behalen van de tweede periodetitel in de hoofdklasse A in de nacompetitie terecht gekomen. Sparta Nijkerk pakte de derde periode in de hoofdklasse B, maar was ook dicht bij directe promotie naar de derde divisie. De titel lag voor het grijpen, maar op de laatste speeldag werd Excelsior '31 kampioen.
28 mei:
Een tegenvaller voor SJC: aanwinst Joey van den Berg heeft besloten van zijn transfer naar de Noordwijkse club af te zien. Hij blijft bij zijn huidige club Ter Leede voetballen. Met die ploeg werd hij afgelopen weekend kampioen van de hoofdklasse en werd promotie naar de derde divisie een feit. Op welk niveau SJC volgend seizoen speelt, is nog onduidelijk. De Noordwijkers spelen promotie-degradatiewedstrijden voor lijfsbehoud in de derde divisie.
Van den Berg maakte zaterdag in de kampioenswedstrijd de 2-0. Bekijk hieronder het interview met hem.
28 mei:
Rijnsburgse Boys heeft met de komst van Maarten Reyneveld haar selectie voor komend seizoen rond. De speler komt over van Jong ADO Den Haag, waar een profcontract - mede door blessureleed - uitbleef. 'Rijnsburg is een mooie club met veel historie en sfeer en een vereniging waar alles goed geregeld is', laat de spits weten. 'Ik ben blij dat ik volgend seizoen op het hoogste amateurniveau actief kan zijn.'
27 mei:
Dick Schreuder volgt zijn broer Alfred naar Hoffenheim. De voormalig trainer van vv Katwijk wordt assistent-trainer bij de Duitse voetbalclub. Momenteel is Dick Schreuder assistent-trainer bij het Amerikaanse Philedelphia Union. Hij vertrok in de winter van 2018 bij Katwijk.
26 mei:
Norair Mamedov heeft een nieuwe club gevonden, meldt Het Amsterdamsche Voetbal. De speler van Katwijk gaat volgend seizoen in de derde divisie bij OFC spelen. Mamedov speelt pas een seizoen in het oranje van Katwijk, maar besloot toen de club hem geen contractverlenging aan wilde bieden de stekker eruit te trekken. Dat besluit nam hij in maart, toen hij nog geen andere club had.
Bij OFC spelen wat oude bekenden van Mamedov, en landgenoot Atam Koroglu (Armenië). 'Het is toch fijn als je wat jongens kent. Dat was belangrijk voor mij, dat ik niet ergens helemaal nieuw zou zijn.'

15 mei:

HBS heeft voor volgend seizoen twee aanvallers vastgelegd. Rensy Barradas en Can Memisoglu verkassen komende zomer naar de Haagse club. Beide spelers zijn geen onbekenden in de regio. Zo droeg Barradas één seizoen het groen-witte shirt van Scheveningen, en speelde Memisoglu bij Quick en Westlandia. Bij die laatste club kwam hij afgelopen seizoen slechts dertien duels in actie vanwege een enkelblessure. Wel was hij met negen doelpunten en tien assists productief.
'De club heeft het plan om zo snel mogelijk terug te keren naar de derde divisie. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen', vertelt Memisoglu. HBS degradeerde zondag officieel uit de derde divisie. 'Natuurlijk heb ik ambities om zo hoog mogelijk te voetballen, het liefste in de tweede divisie of derde divisie. Maar ik wil nu eerst een heel seizoen minuten en goals maken.’
11 mei:
SJC heeft sinds het ontslag van Sjaak Polak nog geen wedstrijd gewonnen. Er werd zelfs geen doelpunt namens de Noordwijkers gemaakt. Toch heeft SJC haar doelstelling behaald. Door het verlies van concurrent De Dijk (1-9 tegen Hoek red.) kan SJC niet meer direct degraderen. De Noordwijkers spelen nu, met nog twee wedstrijden voor de boeg, sowieso nacompetitie. SJC staat momenteel zestiende en kan eventueel nog vijftiende eindigen. Het verschil met Eemdijk is drie punten.
11 mei
Door een knappe 2-0 overwinning op Jodan Boys is Ter Leede koploper in de hoofdklasse. Concurrent RKAV Volendam verloor van Capelle en moet daarom de koppositie overdoen aan de ploeg uit Sassenheim. Het verschil tussen de twee ploegen is drie punten. Ter Leede kan volgende week in de een na laatste speelronde, op bezoek bij Zwaluwen, in Vlaardingen, kampioen worden. Ze zijn dan wel afhankelijk van het resultaat van de Volendammers. Die ploeg speelt tegen Achilles Veen.
11 mei:
FC Lisse kan na dit seizoen toch niet meer beschikken over de diensten van Thierry Monteny. De speler heeft al een tijdje last van slijtage aan zijn knie. Ondanks dat de derdedivisionist en Monteny eerder besloten nog een jaar met elkaar door te gaan, heeft hij na lang nadenken toch besloten er een punt achter te zetten na dit seizoen.
'De combinatie van het recente vaderschap, een drukke fulltime baan en zijn fysiek heeft hiervoor de doorslag gegeven', staat er op de website van FC Lisse. De club respecteert het besluit. Monteny is bezig aan zijn zesde seizoen op sportpark Ter Specke.
9 mei:
Katwijk-speler Damiano Schet verhuist aan het einde van het seizoen naar GVVV. Eerder werd al bekend dat de 29-jarige buitenspeler en Katwijk na het lopende seizoen niet met elkaar door gingen.
Volgend seizoen wordt Schet ploeggenoot van Wesley Goeman, die overkomt van VVSB en Jesse van Nieuwkerk die Quick Boys verlaat. De tweededivisionist uit Veenendaal wordt getraind door Alphenaar Niek Oosterlee.
Schet laat aan Omroep West weten veel zin te hebben in het nieuwe avontuur bij de trainer die hij nog kent uit zijn tijd bij Rijnsburgse Boys. 'Terug bij mijn oude trainer, vlammen', zegt hij.
8 mei:
Keeperstrainer Marek Kujach heeft zijn contract bij de Chinese topclub Beijing Gouan met twee seizoenen verlengd. Kujach werkte voor zijn overstap naar China onder andere bij VVSB en FC Lisse. In China is de keeperstrainer met Poolse roots collega van Paul van Lith (oud-medewerker jeugdopleiding ADO Den Haag) en de Haagse Jason Vermeer, die daar techniektrainer is. Yuning Zhang, voormalig spits van ADO Den Haag, staat sinds de winterstop onder contract bij de huidige koploper van Chinese Super League.  
8 mei:
Westlandia heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Roy van Beek. De 18-jarige middenvelder komt over van Jong Sparta Rotterdam en speelde eerder al in de jeugd van Westlandia.
7 mei:
Ter Leede staat in de finale van de districtsbeker. Dinsdagavond werd het halve finaleduel met Jodan Boys met 2-1 gewonnen. Door goals van Rob Zandbergen en Jim Gillissen leidde Ter Leede bij rust met 2-0. Vlak na de thee vond Jodan Boys de aansluiting via Bradley El Idrissi. Hij werkte de bal onbewust het doel in nadat de bal tegen hem aan geschoten werd.
Tegenstander in de finale is FC 's-Gravenzande. Die ploeg versloeg in de andere halve finale ARC met 4-2.
Het bereiken van de halve finale heeft beide ploegen al een ticket voor het grote KNVB bekertoernooi opgeleverd. Aanstaande zaterdag spelen Ter Leede en Jodan Boys opnieuw tegen elkaar, dan in competitieverband.
7 mei:
Frank Tervoert vertrekt na dit seizoen bij VVSB. De spits - die deze winterstop overkwam van Rijnsburgse Boys en in een half jaar zes keer scoorde voor de Noordwijkerhouters - gaat komende zomer op wereldreis. 'Ondanks dat hij zijn draai gevonden heeft in ons paars en geel, stond voor hem al langer vast dat hij een wereldreis prioriteit geeft', meldt de club op haar website.
VVSB heeft met Felitciano Zschusschen al wel een vervanger gevonden voor Tervoert. De spits maakte in 2013 bij FC Twente zijn debuut in het betaalde voetbal en speelde daarna voor verschillende clubs in binnen- en buitenland. Zschusschen komt over van IJsselmeervogels.
7 mei:
De Leidse voetbalclub LSVV wil Jordie van der Laan toevoegen aan het elftal. De voetbalclub in IJmuiden ontbond het contract van de 25-jarige voetballer omdat hij zich vorige week ziek had gemeld om zo de heenwedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax in de halve finale van de Champions League te kunnen bezoeken.
LSVV heeft de training van deze week al verplaatst naar dinsdag, zodat Van der Laan woensdag de wedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff ArenA gewoon kan bezoeken. Het is nog onbekend of de aanvaller ingaat op het aanbod van de Leidse voetbalclub.


5 mei:
VVSB heeft zich versterkt met middenvelder Tom Kok. De 19-jarige voetballer komt over van eersteklasser Hoofddorp en wordt gezien als vervanger van de vertrekkende Wesley Goeman. Hij speelt volgend jaar bij GVVV.
4 mei:
Ter Leede heeft in de zaterdag hoofdklasse A de koppositie moeten overgeven aan RKAV Volendam. De Sassenheimers speelden op bezoek bij Spijkenisse met 2-2 gelijk. De doelpunten van Ter Leede werden gemaakt door Omar Limon en Ian van Otterlo.
Volendam won van XerxesDZB met 0-2. De ploeg uit Noord-Holland heeft evenveel punten als Ter Leede, alleen het doelsaldo van Volendam is veel beter. Plus vijftien in het voordeel van de nieuwe lijstaanvoerder.
4 mei:
Toen Quick Boys twee weken geleden bij Noordwijk won, werd er ook op sportpark Ter Specke gejuicht. FC Lisse-speler Koen Fokkema legt uit: 'Wij spelen al een aantal weken nergens voor. Iedereen hoopte hier dat Quick Boys zou winnen, zodat wij hier zaterdag een mooie wedstrijd hebben. We gaan volle bak voor de winst en gaan laten zien dat we goed kunnen voetballen.'
Lisse-trainer Robbert de Ruiter sluit zich bij die woorden aan. 'Dat Quick Boys nog ergens voor speelt, maakt het extra leuk. Dan is het voor ons een bonus dat we dit potje mogen spelen.'
1 mei:
Aanhangers van de voetbalvereniging Katwijk misdroegen zich in maart na het uitduel met IJsselmeervogels in het centrum van Bunschoten-Spakenburg. Een week later kwam het tot een handgemeen tussen supporters van Katwijk en Quick Boys. Naar aanleiding van deze incidenten heeft het bestuur van de tweede divisionist besloten in te grijpen.
‘We ontkomen er niet aan om strikte maatregelen te nemen om de veiligheid van alle bezoekers/supporters te garanderen. Er zal bij diverse thuiswedstrijden een specifiek uitvak worden ingericht – met aparte ingang en kaartverkoop, eigen mini-kantine en toiletten. Daarnaast hebben de recente incidenten ook tot gevolg dat eenieder die zich misdraagt naast een mogelijk complexverbod ook een omgevingsverbod van de lokale overheid krijgt opgelegd. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat dit niet nodig zal zijn’, valt te lezen op de website van vv Katwijk.