Fietsenhater actief? Punaise-strooier teistert station Gouda

Niet de punaises uit het verhaal.
Niet de punaises uit het verhaal. © CC
DEN HAAG - Weer zijn er punaises gestrooid in de buurt van de fietsenstalling bij het station in Gouda. Na anderhalve maand rust gebeurde het afgelopen vrijdag voor alweer de vierde keer. 'Je moet net het geluk hebben dat het met een beveiligingscamera wordt vastgelegd. Dat is helaas nog steeds niet gebeurd', zegt een woordvoerster van de NS.
Al maanden worden er punaises gestrooid. Dat levert heel wat lekke banden op. Ernstige ongelukken zijn nog niet gebeurd.
NS-woordvoerder Inge Rijgersberg laat weten dat ze eigenlijk dachten dat het voorbij was. 'Maar vrijdag werd er weer een handjevol punaises gestrooid. Dat is heel vervelend. Sommige mensen hebben zelfs twee lekke banden.'

'Meld als je iets ziet'

Het fietspad bij het station wordt nu meerdere keren per dag gecontroleerd. 'Dat blijven we doen. Het probleem is alleen dat het strooien van punaises best snel gedaan kan worden. Daarom vragen wij ook reizigers als ze iets zien dat zo snel mogelijk te melden. Dat kan bijvoorbeeld bij een NS-medewerker op het station.'
De incidenten zijn ook gemeld bij de politie. 'Maar het is natuurlijk niet hun belangrijkste zaak. Wij hopen vooral dat langslopende mensen iets zien.' Het is niet duidelijk wie er achter zit en waarom deze 'punaise-strooier' steeds toeslaat.