Irene Schouten en Puck Moonen blikvangers bij Ronde van Lekkerkerk

LEKKERKERK - De 57ste Ronde van Lekkerkerk heeft op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) met schaatsster Irene Schouten en Puck Moonen twee publiekstrekkers aan de start staan. Voor de 26-jarige Schouten wordt het haar eerste deelname aan de jaarlijkse wielerwedstrijd. Instagram-ster Moonen (23) was er vorig jaar al bij en bleek toen erg populair bij het publiek.
In het marathonschaatsen geldt Irene Schouten als een absolute wereldtopper, maar ook op de langebaan heeft ze al zeer aansprekende successen geboekt. Ze won tijdens de Olympische Spelen van 2018 brons op het onderdeel massastart en is tweevoudig wereldkampioene in diezelfde discipline.

Als wielrenster debuteerde de inwoonster van Wervershoof in 2017 officieel met koersen. Tot nu toe kwam ze tien keer in actie, waarbij ze driemaal in de top-6 eindigde. In de Ronde van Hoogkarspel werd ze afgelopen jaar tweede.

'Mooiste sportvrouw van Nederland'

Puck Moonen dankt haar populariteit met name aan het grote aantal volgers dat ze heeft op Instagram: 337.000. Daarnaast werd ze door magazine FHM verkozen tot 'mooiste sportvrouw van Nederland'. Datzelfde tijdschrift publiceerde deze winter overigens ook een grote fotoshoot met Schouten. Sinds 2017 rijdt Moonen voor de Belgische wielerploeg Lotto-Soudal.

Tot slot komt ook baanwielrenster Kirsten Wild de Ronde van Lekkerkerk rijden. De meervoudig wereldkampioene won dit jaar als wegcoureur onder andere Gent-Wevelgem en de Driedaagse De Panne-Koksijde. Met de komst van Wild, Schouten en Moonen wordt eens te meer duidelijk dat vrouwen de hoofdmoot vormen in Lekkerkerk.