Bedrijf Wateringen was hoofdkwartier drugs-bezorgservice

WATERINGEN - Vanuit het bedrijfspand in Wateringen waar de politie eind april binnenviel, dreven criminelen een onderneming die drugs op bestelling bezorgde. Met één telefoontje kon cocaïne of xtc besteld worden. Volgens justitie leverden de criminelen vooral in Den Haag en omstreken en kregen ze honderden bestellingen per dag.

Bij de actie tegen de bezorgservice werden op 25 april tien verdachten aangehouden. De politie deed op diverse adressen in Den Haag en Wateringen invallen. Daarbij werden zes auto's, veel geld, een grote hoeveelheid verdovende middelen en wapens in beslag genomen. Justitie ziet drie broers als hoofdverdachten, ook werden drie koeriers en drie klanten aangehouden.

Het onderzoek kwam aan het rollen toen de politie in maart een van de hoofdverdachten aanhield. Het ging om een van de broers, die had de telefoon op zak waar de bestellingen op binnenkwamen. Een goudmijn voor de recherche. 'Die hebben er daarna even flink aan getrokken', vertelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM)

Zes verdachten nog vast

Het OM heeft er nog geen zicht op hoe lang de dienst al actief was. 'Dat wordt nog onderzocht.' Zes verdachten zitten nog vast. Van vijf heeft de rechtbank vrijdag het voorarrest verlengd. Een aantal betrokkenen was al bekend bij justitie, zij verschijnen in september voor de rechter omdat ze verdacht worden van witwassen.

Meer over dit onderwerp:
INVAL DRUGS MISDAAD WATERINGEN
Deel dit artikel: