Darter Jeffrey de Zwaan wint overtuigend Players Championship 14

Jeffrey de Zwaan tijdens het World Matchplay in Blackpool.
Jeffrey de Zwaan tijdens het World Matchplay in Blackpool. © Lawrence Lustig/PDC
LEIDSCHENDAM - Darter Jeffey de Zwaan heeft woensdagavond in het Engelse Barnsley Players Championship 14 op zijn naam geschreven. Hij versloeg in de finale de Engelsman Stephen Bunting met 8-2.
In totaal organiseert de dartsbond PDC dit jaar dertig Players Championshiptoernooien, in Engeland, Duitsland en Ierland. Hieraan nemen bijna alle toppers van de dartsbond PDC deel, maar ook spelers die een stuk lager op de wereldranglijst staan.
Tijdens dit veertiende Players Championship bleek De Zwaan in topvorm. De darter uit Leidschendam kwam tot een gemiddelde van boven de honderd tijdens het toernooi. Op zijn weg naar de finale versloeg hij achtereenvolgens Luke Woodhouse (101,8), De Engelse wereldtopper Michael Smith (106,5) en Dave Chisnall (102,4), Ryan Joyce (101,9) en Arron Monk (103,5). In de finale was het gemiddelde van De Zwaan 96,20.

Barney

De Haagse dartlegende Raymond van Barneveld mocht het toernooi in Barnsley al na één ronde gedag zeggen. Barney verloor met 1-6 van de Pool Krzysztof Ratajski. Barney kwam tot een gemiddelde van 98.0, Ratajski gooide gemiddeld 112,3 met drie pijlen.