OM eist 40 uur werkstraf voor bedreiging voormalig burgemeester Wassenaar

Burgemeester Charlie Aptroot tijdens een uitzending van talkshow FRITS!
Burgemeester Charlie Aptroot tijdens een uitzending van talkshow FRITS! © Omroep West
WASSENAAR - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een werkstraf van 40 uur en een week voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een man die in 2017 de toenmalig burgemeester van Wassenaar, Charlie Aptroot, zou hebben bedreigd. De rechtbank sprak de verdachte een jaar geleden vrij.
Aptroot, de huidige burgemeester van Zoetermeer, werd in 2017 in zijn periode als waarnemend burgemeester van Wassenaar bedreigd. In maart 2018 stond de verdachte voor de rechter, waar hij ontkende dat hij de burgemeester heeft bedreigd.
De rechter sprak hem vrij, omdat de getuigenverklaringen niet onafhankelijk waren. 'De getuigen waren allemaal betrokken bij de burgemeester of bij de verdachte,' zei een woordvoerder van de rechtbank over de vrijspraak. Aptroot legde zijn taak als waarnemend burgemeester eind 2017 neer, omdat hij die niet kon combineren met het burgemeesterschap van Zoetermeer.

Criminele organisatie

De verdachte beweert dat hij alleen zou hebben gezegd dat de burgemeester deel uit zou maken van een criminele organisatie. 'Zijn opmerking ging over het feit dat de gemeente hem onmogelijk maakt om zijn bloemenkiosk op een normale wijze te exploiteren', zei zijn advocaat Sebas Diekstra.