Jongste verdachte mishandeling in Haags Hofbad is 14 jaar

DEN HAAG - Bij de mishandeling en bedreiging in het Hofbad woensdagavond zijn vijf verdachten opgepakt. De politie maakte donderdag de leeftijden van de vijf bekend: 22, 19, twee man van 18 en één van 14 jaar oud. Ook zegt de politie dat een badmeester is bedreigd met een mes.
In het zwembad ontstond woensdag rond 20.00 uur 's avonds een vechtpartij waarbij ongeveer twintig personen betrokken waren. De badmeester raakte daarbij gewond, maar maakt het inmiddels naar omstandigheden goed. Het mes werd na onderzoek, waarbij ook surveillancehonden werden ingezet, gevonden in een prullenbak.
De gemeente Den Haag en de badmeesters hebben aangifte gedaan. 'De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Den Haag kijken er zeer serieus naar en doen grondig onderzoek,' zegt de politie. 'De verdachten worden nu gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.' Hun zwempassen zijn geblokkeerd.

'Flink wat klappen'

Volgens de manager van het zwembad was een groepje jongeren vervelend aan het doen richting andere badgasten. Die waren ze onder meer aan het natspetteren. Toen ze werden aangesproken op hun gedrag, kreeg een medewerker 'flink wat klappen'. Een getuigen vertelde aan Omroep West dat het 'wel oorlog leek'.
'Ontluisterend dat dit soort tuig zo'n zwembad op stelten kan zetten', reageert Samir Ahraui, fractievoorzitter van de Haagse PvdA. 'Het beveiligen van de locatie vind ik een taak die bij uitstek thuishoort bij de politie, maar ook bij externe beveiligers die je zou kunnen inhuren.'

'Er moet hard gehandhaafd worden'

Damiën Zeller van Hart voor Den Haag/Groep de Mos gaat zelfs een stap verder. Wat zijn partij betreft zijn de vijf raddraaiers nooit meer welkom in een Haags zwembad. 'Er moet hard gehandhaafd worden', laat het raadslid weten. 'Zodat zij weten dat ze dit niet kunnen doen.'