Verdachte van wraakactie tegen schutter Haagse shishalounge weer op vrije voeten

Onderzoek bij de shishalounge aan de Laan van Meerdervoort.
Onderzoek bij shishalounge © Omroep West
DEN HAAG - Jaqueson W. is weer een vrij man. De 31-jarige man zou een wraakactie hebben voorbereid tegen Mustaf S., de schutter in de Haagse shishalounge-moordzaak. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt nog steeds dat W. achter de wraakactie zit, maar zijn voorarrest wordt geschorst.
In een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag schoot Mustaf S. op 7 april vorig jaar een 17-jarige jongen dood, na een ruzie om een ballonnetje met lachgas.
Hagenaar Jaqueson W. zou destijds, toen de schutter nog voortvluchtig was, plannen hebben gemaakt om S. om te leggen. Hij zou andere jongeren hebben aangestuurd om S. te vinden. Bij W. thuis vond de politie een gaspistool en munitie.

Akkefietje

Het voorarrest van W. was, net als de andere verdachten van de wraakactie, recentelijk al geschorst, maar hij belandde opnieuw in de cel nadat hij zich op straat schuldig gemaakt zou hebben aan een bedreiging en verzet bij een aanhouding.
Volgens W. ging het om een ‘akkefietje’. ‘Iedereen kan aangifte tegen mij doen, en dan word ik weer naar binnen gegooid’, zei hij donderdag bij de rechtbank in Den Haag. Zijn advocaat vroeg de recher om het voorarrest van de Hagenaar opnieuw te schorsen.

Enkelband

De rechtbank stemde daarmee in. W. moet wel een enkelband om, zodat de reclassering kan nagaan waar hij uithangt. De beschuldiging van de wraakactie klopt volgens de advocaat niet. Het staat niet vast dat W. bezig was met een wraakactie tegen de schutter in de shishalounge, meent de advocaat. Het is nog niet duidelijk wanneer de vermeende wraakactie op een zitting inhoudelijk wordt behandeld.
Mustaf S. heeft de moord bekend. Vorige maand werd hij veroordeeld tot twaalf jaar cel, maar donderdag werd bekend dat hij in hoger beroep gaat tegen die uitspraak.