Lichtgevende reclamezuilen in Den Haag staan stil bij Dodenherdenking

DEN HAAG - Geen reclame op de lichtgevende reclamezuilen (mupi's) in Den Haag tijdens Dodenherdenking. Wethouder Richard de Mos laat vrijdag weten dat er een uur lang een speciale boodschap op de mupi's te zien is.

'Wij zijn vanavond 2 minuten stil', is zaterdag tijdens de herdenking op de mupi's te lezen. Onderaan de zuil staat de tekst 'Geef vrijheid door' te lezen.

Tekst loopt door onder tweet.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelde eerder deze week dat de lichtgevende reclamezuilen tijdens Dodenherdenking geen reclame zouden moeten tonen. 'Het is een mooi middel om een breed en nieuw publiek te betrekken bij de herdenking', aldus de partij. In samenwerking met het reclamebedrijf is dat nu geregeld.

Mupi's in opspraak

De reclamezuilen waren onlangs nog in opspraak. Een aantal bewoners en ondernemers stoort zich aan deze reclamezuilen omdat ze niet passen in de historische binnenstad. Bovendien zorgen de zuilen soms voor overlast vanwege het felle licht.

De gemeente kan echter niet meer onder de mupi's uit. Wel beloofde De Mos toen in gesprek te gaan met het reclamebedrijf over de locaties van de zuilen.

LEES OOK: De Mos blijft erbij: Den Haag kan niet af van lichtgevende reclamezuilen

Deel dit artikel: