14-jarige verdachte Hofbad mag onderzoek thuis afwachten; rest blijft vastzitten

DEN HAAG - De 14-jarige jongen die werd aangehouden bij de vechtpartij in het Hofbad mag voorlopig naar huis. De overige vier verdachten, die meerderjarig zijn, blijven vastzitten terwijl het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek doet naar de gebeurtenissen van woensdagavond.

In het Haagse zwembad ontstond woensdag rond 20.00 uur 's avonds een vechtpartij waarbij ongeveer twintig personen betrokken waren. Hierbij zou er gedreigd zijn met een mes. Een badmeester raakte gewond, maar maakt het inmiddels naar omstandigheden goed. Het mes werd na onderzoek, waarbij ook surveillancehonden werden ingezet, gevonden in een prullenbak.

De vijf aangehouden personen, die worden verdacht van bedreiging en mishandeling, zijn vrijdag getoetst door de rechtbank. Die heeft besloten dat hun aanhouding rechtmatig is geweest. Maandag beslist het OM of de verdachten zullen worden voorgeleid, daarvoor is nu nog meer onderzoek nodig. De 14-jarige jongen mag dat thuis afwachten. De mannen van 22, 19, 18 en 18 blijven op het politiebureau.

LEES OOK: Jongste verdachte mishandeling in Haags Hofbad is 14 jaar

Deel dit artikel: