BMT wordt definitief uit de competitie gehaald na ongeregeldheden, en degradeert

DEN HAAG - De KNVB haalt de Haagse voetbalclub BMT definitief uit de competitie van de eerste klasse B. Aanleiding zijn de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Rood-Wit Willebrord van vorige week. Alle resultaten van BMT komen te vervallen, net als de nog te spelen duels. BMT wordt nu beschouwd als degradant in de competitie.

Het was afgelopen zondag de derde keer dit seizoen dat een wedstrijd van BMT gestaakt werd na enkele opstootjes. Maandag besloot de KNVB daarom al om BMT voorlopig uit het wedstrijdprogramma van de eerste klasse B te halen. De aanklager amateurvoetbal heeft nu besloten dat deze maatregel definitief is. Coördinator Musa Özdemir sprak eerder al van een 'zware straf'.

‘BMT kan verweten worden zich structureel schuldig te maken aan wangedrag, zowel fysiek als verbaal. Daarnaast gaat het om in hoge mate van het niet uitspelen van wedstrijden door BMT. Dat heeft een zeer negatieve invloed op het ordentelijke verloop van de competitie en BMT schaadt daarmee de belangen van de KNVB’, aldus de verklaring van de bond.

Stand

Er blijven nu dertien teams over in deze competitie. Doordat BMT uit de competitie wordt gehaald, vervallen ook alle uitslagen van de ploeg, die wordt beschouwd als degradant. Koploper VOC uit Rotterdam profiteert van de uitsluiting: zij gingen één keer onderuit tegen BMT. Nummer twee, het Noord-Brabantse Moerse boys, won van BMT.

Doordat BMT direct degradeert, ontlopen Groeneweg uit Zevenhuizen en het Wateringse VELO dat lot. Door de nieuwe stand koersen zij alleen wel af op nacompetitie.

LEES OOK: Erevoorzitter (86) ontdaan door ongeregeldheden bij BMT: 'Hartkloppingen en slapeloze nachten'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG BMT AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: