Alternatieve escape room: hoeveel eten kan jij redden in twintig minuten?

DEN HAAG - Jaarlijks wordt er in Nederland ruim 700 miljoen kilo vast voedsel verspild. Dat is ruim 41 kilo per persoon. Groente en fruit maken hier een groot deel van uit. Om voor dit probleem aandacht te vragen, hebben de sociale ondernemingen Kromkommer, Instock en Too Good To Go een zogenoemde Rescue Room ontwikkeld.
Het concept is niet nieuw, want de Rescue Room is eigenlijk een variant op de populaire Escape Room. Een groot verschil: het doel is niet om zelf te ontsnappen, maar om zoveel mogelijk groente te redden door puzzels en raadsels over voedselverspilling op te lossen. Daarvoor krijg je twintig minuten de tijd.
Eerder deze week stond de Rescue Room in Utrecht en Amsterdam. Zaterdag kan het eten nog gered worden bij restaurant Instock in Den Haag. Degene met de hoogste score mag zich de trotse winnaar noemen. Maar omdat iedere speler een positieve bijdrage levert, krijgt iedereen na afloop een tas vol met groente.