Brrr....!! Koude Bevrijdingsdag

Nederlandse vlag
Nederlandse vlag
REGIO - Het wordt een koude Bevrijdingsdag. Dat zegt Britta van Gendt van MeteoGroup. Het wordt 10 graden. Door de matige tot aan zee soms krachtige noordwestenwind ligt de gevoelstemperatuur nog iets lager. Zondagochtend vallen er enkele regen- of hagelbuien. Zondagmiddag is het op de meeste plekken droog en is er ook zon.
Op het Malieveld in Den Haag wordt dit jaar voor de twaalfde keer het Bevrijdingsfestival gehouden. Onder anderen Racoon, Sam Feldt, Ziggy, Lucien Foort en Outsiders treden op.

Op de twintigste editie van het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer komen onder anderen Lil' Kleine, Handsome Poets, Wulf. DI-RECT sluit het feest af van 22.45 uur tot 23.45 uur. Het festival start zondag 5 mei om 12:00 uur. In Alphen aan den Rijn staan Henk Dissel, Gers Pardoel en Childsplay. Ook is er de jaarlijkse
.

Dodenherdenking

Dodenherdenking was in 34 jaar tijd niet zo koud als zaterdag . De temperatuur schommelde rond de 10 graden. Op 4 mei was het volgens MeteoGroup sinds 1946 alleen in 1957 (10,0 graden), 1985 (8,7 graden) en 1979 (7,9 graden) nog kouder. Op de recordkoude Dodenherdenking in 1979 lag er in het noorden van het land zelfs 4 cm sneeuw.