Busreizigers Drenthe opeens van Zoetermeer naar Rotterdam

Het informatiebord
Het informatiebord © René Korsaan
ZOETERMEER - Busreizigers in Drenthe keken zondag vreemd op toen ze in Assen opeens op de bus van Zoetermeer naar Rotterdam stonden te wachten. Tenminste, dat meldden de informatieborden op het busstation in Assen.
Opeens floepte daar op dat lijn 20 van Zoetermeer naar Rotterdam-Noord over drie kwartier vertrok. Foutje bedankt, want de bus zou moeten rijden naar Dieverbrug. Dat ligt tussen Assen en Hoogeveen.
Jorne Bonte van het OV-bureau Groningen Drenthe kent het probleem: 'Er gaat iets mis met de borden met dynamische reisinformatie, die worden bediend via een landelijk loket. Op een of andere manier is de informatie voor buslijn 20 tussen Assen en Dieverbrug verkeerd ingevuld. Op de borden is die lijn nu omgedoopt tot de route tussen Zoetermeer en Rotterdam', zegt hij tegen RTV Drenthe.

Toch de normale route

Volgens RTV Drenthe houdt de chauffeur zich overigens wel aan zijn officiële route, en trekt hij zich weinig aan van de tekst op de borden. De reizigers komen dus niet deze kant op, maar gaan naar de plek waar ze moeten zijn.