'Iconisch' paviljoen moet afsluiter Scheveningse boulevard worden

Een ontwerp van het paviljoen
Een ontwerp van het paviljoen © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Er moet een groot paviljoen komen aan het einde van de noordelijke boulevard op Scheveningen. Dat vindt verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis. Het bedrijf Hommerson, dat ook een casino op Scheveningen exploiteert, heeft een plan ingediend om zo'n paviljoen te bouwen.
De gemeente werkt al een hele tijd aan de boulevard van Scheveningen. Het deel van het Kurhaus naar de haven is al klaar. De Noordboulevard wordt op dit moment onder handen genomen. Het gebied moet aantrekkelijk worden, staat in de plannen. Daarom worden de kleine winkeltjes die er waren gesloopt om plaats te maken voor iets mooiers.
Belangrijk punt was voor de gemeente ook een fatsoenlijke afsluiter aan het einde van de Noordboulevard. De boulevard moet dus niet een beetje rafelig aflopen, maar echt eindigen met een topper. Het paviljoen zou die rol kunnen vervullen, schrijft Revis aan de gemeenteraad.

'Grote iconische waarde'

'Het paviljoen vormt de schakel tussen duinlandschap en boulevard en krijgt daarom een uitgesproken sculpturale vorm die welbewust afsteekt tegen zijn omgeving. Een alzijdige publiekstrekker met grote iconische waarde', aldus Revis in zijn brief aan de gemeenteraad. Hij vindt het dus een mooi gebouw dat prima past in de functie die de gemeente daar graag ziet.
Om het plan te kunnen realiseren moet de boulevard wel een stukje opschuiven. Dat mag echter niet volgens de huidige plannen. Daarom moet de gemeenteraad er nog wel iets over zeggen. Al was het maar dat ze geen bezwaar heeft. Vanaf 22 mei ligt het plan ter inzage bij de gemeente en kan iedereen er iets over kwijt.