West Wekker: fatale burenruzie voor de rechter en weet Hans Wiegel een coalitie te vormen?

Hans Wiegel is informateur in Zuid-Holland.
Hans Wiegel is informateur in Zuid-Holland. © Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Wie wil regeren met Forum voor Democratie, VVD en CDA? Informateur Hans Wiegel gaat vandaag verder met het vormen een meerderheidscollege voor het provinciebestuur van Zuid-Holland. Hagenaar Jerry van den B. (29) staat voor de rechter omdat hij ervan wordt verdacht zijn buurman te hebben doodgestoken. Dit en meer lees je in de West Wekker van dinsdag 7 mei

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Informateur Hans Wiegel spreekt vandaag met de fractieleiders van verschillende partijen om te kijken of hij een meerderheid in Provinciale Staten kan vormen. Forum voor Democratie, VVD en CDA bereikten eerder een akkoord voor het proviciebestuur van Zuid-Holland. Wiegel gaat bekijken welke partij of partijen zich bij het 'motorblok' willen aansluiten.
  • Hagenaar Jerry van den B. (29) staat vandaag voor de rechter omdat hij ervan wordt verdacht op 16 september 2018 zijn 46-jarige buurman te hebben doodgestoken in diens woning aan de Albardastraat in de Haagse Vruchtenbuurt. Volgens Van den B. viel de Hagenaar hem aan en moest hij zich verdedigen. Een reconstructie van het gebeuren zou inmiddels klaar moeten zijn. Het gaat om een pro-formazitting die om 16.00 uur begint.
  • In de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei wordt om 19.00 uur in het Haagse Juliana Plaza het 'Grote Europese Verkiezingendebat' gehouden. Verschillende Europese kandidaten gaan in debat met elkaar en de Haagse politici, bewoners en ondernemers. Ze zullen in het bijzonder spreken over de invloed van Europa op de stad Den Haag.  

:
Opnieuw is er veel bewolking met in de loop van de dag enkele buien. De wind wordt zwak tot matig. Eerst komt deze uit het zuiden, later het westen. Het wordt zo'n 12 graden.


Beeld: MeteoGoup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je ook nog weten:
  • Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van een zoon. De jongen kwam gisterochtend ter wereld. Vooralsnog lijkt het er nog steeds op dat prins Harry donderdag naar Den Haag afreist vanwege de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De organisatie heeft nog geen afmelding ontvangen.
  • Vier van de tien medewerkers op Nederlandse universiteiten hebben te maken met pesten, machtsmisbruik, vernederen, het achterhouden van informatie of seksuele intimidatie door leidinggevenden. Dat concluderen de vakbonden FNV en VAWO na onderzoek onder meer dan 1100 medewerkers.
  • De vermogensongelijkheid tussen huishoudens is sinds 2015 afgenomen. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het statistiekbureau komt dit door het aantrekken van de woningmarkt.Tussen 2011 en 2014 nam de ongelijkheid in vermogen tussen huishoudens nog toe.

Vandaag op televisie:

In het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag jouw hulp bij het oplossen van misdrijven. Het programma heeft dankzij de hulp van kijkers tot heel veel positieve resultaten geleid.