Politie geeft foto's van vermoorde vrouw Scheveningse Bosjes vrij

DEN HAAG - De politie heeft foto's vrijgegeven van de vrouw die zaterdag dood werd gevonden in de Scheveningse Bosjes. De 56-jarige vrouw met Japans uiterlijk werd op 4 mei iets na 15.30 uur door voorbijgangers gevonden in het bos tussen het World Forum en Madurodam. Ze vertrok een uur eerder vanaf haar huis in de Nicolaistraat in de Haagse wijk Duinoord.
De politie gaat uit van een misdrijf. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht. Zaterdagmiddag tussen 14.30 uur en 15.00 uur vertrok de vrouw vanaf haar huis aan de Nicolaistraat op de fiets richting de Scheveningse Bosjes. Ze liet daar iedere dag haar twee hondjes uit.

Haar zwarte labrador was gehandicapt en liep in een looprekje. Ze had ook nog
. 'De vrouw was een opvallende verschijning. Een Japans uiterlijk, een fiets met twee mandjes, voor en achter, en daarin vervoerde ze haar hondjes. Een van de twee was gehandicapt. Dat moet mensen zijn bijgebleven,' zegt een politiewoordvoerder.

Galgenpad

Het lichaam van de vrouw werd gevonden aan het Galgenpad, een fietspad ter hoogte van de Adriaan Goekooplaan. De politie is op zoek naar mensen die de vrouw hebben gezien of die foto's of filmpjes hebben gemaakt op 4 mei in het Scheveningse Bosjes. 'Of misschien hebben mensen wel een opvallend persoon in het bos gezien op 4 mei. We zijn blij met alle tips,' zegt de politie.