Sassenheim geteisterd door reeks brandjes

Speelhuisje in Sassenheim.
Speelhuisje in Sassenheim. © Omroep West
SASSENHEIM - Sassenheim wordt sinds een paar weken geteisterd door een reeks kleine branden. Sinds donderdag 18 april zijn er in het dorp acht 'verdachte brandjes' geweest. De politie vermoedt brandstichting en is op zoek naar getuigen.
Afgelopen maandagmiddag was de laatste brand. Op de Julianalaan vatte een stuk heg vlam. Een dag daarvoor waren er twee brandjes aan de Willibrorduslaan en de Kagertuinen. Het ging om brandende bouwmaterialen en een gft-bak.
Vrijdagavond brandde een speelhuisje uit bij basisschool Het Bolwerk aan de Menneweg. Deze school werd op zondag 21 april eveneens getroffen door een brandje. Ook bij een voormalige tennisvereniging aan de Parklaan (donderdag 18 april) en in containers op de Smirnoffstraat (zaterdag 27 april) en de Slotlaan (woensdag 1 mei) waren brandjes.

'We nemen deze branden uiterst serieus'

'Ze gaan nu als reeks onderzocht worden', meldt de politie. Ook al zijn het allemaal kleine brandjes, volgens de politie is het 'zeer belangrijk' om er onderzoek naar te doen. 'De wind hoeft maar ongunstig te staan en je hebt zo een ernstige brand in een woning, dus we nemen deze branden uiterst serieus', zegt een woordvoerder van de politie.
Er zijn geen camerabeelden van de branden. De woordvoerder roept bewoners op om die met de politie te delen als deze er zijn. 'En we willen bewoners oproepen ons te bellen als ze verdachte situaties zien.'