Weer grotere kans op boetes, trajectcontrole op A4 bijna weer aan

REGIO - Voor mensen die de afgelopen tijd het gaspedaal even flink wilden intrappen op de A4 tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam, is het op korte termijn weer opletten geblazen. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de trajectcontrole snel weer wordt aangezet.

De controle op het stuk snelweg werd vorig jaar uitgezet vanwege de aanleg van extra rijstroken in beide richtingen. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de borden die de trajectcontrole aankondigen zijn vanaf woensdag weer zichtbaar. Daarna kunnen snelheidsovertredingen al snel weer worden geregistreerd en bekeurd.

Het OM zegt dat is gebleken dat de trajectcontrole ervoor zorgt dat 'vrijwel iedereen' zich aan de maximumsnelheid houdt. Tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam is dat tussen 6.00 uur en 19.00 uur 100 kilometer per uur. In de avond en nacht mag er 130 kilometer per uur worden gereden.

N11

Ook op de N11 verschijnt in de tweede helft van het jaar een nieuwe trajectcontrole. Tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude-Rijndijk wordt de controle ingesteld. Een specifieke datum is er nog niet.

LEES OOK: Wel of geen trajectcontrole op A4 tussen Zoeterwoude en Leidschendam?

Deel dit artikel: