Eerste 30.000 Legosteentjes op Scheveningen aangekomen voor Legoland

DEN HAAG - Het moet de droom zijn van elk kind dat van Lego houdt: een vrachtwagen met 30.000 legosteentjes uitladen met een schep en kruiwagen. Dat kon woensdagmiddag bij het nog te openen Legoland Discovery Centre in Scheveningen. Het is de eerste lading steentjes voor de overdekte binnenattracties.
'Een truck met voorlader vol legosteentjes komt aangereden over de boulevard. Kinderen mogen de truck uitladen met scheppen en kruiwagentjes,' zegt Boet Hensen, general manager van Legoland Discovery Centre Scheveningen.
In totaal zijn er drie miljoen legosteentjes nodig voor de attracties van Legoland Discovery Centre Scheveningen. 'Kinderen kunnen straks 2 tot 3 uur rondzwerven door een tiental zones waar ze een eigen racewagen bouwen. Daarna testen ze hun wagen op de racebaan door tegen een vriendje te racen. Er komt Lego Friends voor meisjes, een 4D-bioscoop waarbij je sneeuw in je nek krijgt en er komt een groot piratenschip van Lego. Het is leerzaam en hartstikke leuk,' zegt Hensen.

Vacature meestermodelbouwer

Nu de bouwstenen er zijn, zijn er nog meestermodelbouwers nodig. Dit jaar gaat de sollicitatieprocedure voor de bijzondere vacature van start. In de lente van 2020 gaat Legoland Scheveningen open.