KNVB seponeert zaak tegen BMT, club wel uit competitie gezet

DEN HAAG - De strafzaak tegen de Haagse voetbalclub BMT naar aanleiding van de ongeregeldheden twee weken geleden tegen Rood-Wit Willebrord, is geseponeerd. Maar de club uit de eerste klasse is wel uit de competitie gezet vanwege een eerdere straf van de voetbalbond.

De aanklager amateurvoetbal van de KNVB heeft op basis van alle ingekomen verklaringen geconstateerd dat geen van beide verenigingen schuldig zijn aan het staken van de wedstrijd. Onderzoek wijst uit dat het staken van het duel het gevolg was van een eenmansactie van een speler van BMT. De aanklager heeft de zaak tegen BMT geseponeerd en binnenkort wordt bekend of het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Rood-Wit Willebrord wordt uitgespeeld.

Vorige week haalde de KNVB de Haagse club uit de competitie nadat voor de derde keer in dit voetbalseizoen een wedstrijd van BMT werd gestaakt vanwege enkele opstootjes. 'BMT kan verweten worden zich structureel schuldig te maken aan wangedrag, zowel fysiek als verbaal. Daarnaast gaat het om in hoge mate van het niet uitspelen van wedstrijden door BMT. Dat heeft een zeer negatieve invloed op het ordentelijke verloop van de competitie en BMT schaadt daarmee de belangen van de KNVB’, was de verklaring van de bond.


Zware straf

Omdat BMT niet terugkeert in de competitie vervallen alle resultaten van BMT, net als de nog te spelen duels en de Haagse club degradeert uit de eerste klasse. BMT-coördinator Musa Özdemir sprak eerder al van een 'zware straf'. Voor een aantal clubs pakken de maatregelen tegen BMT gunstig uit. Omdat de Haagse club uit de competitie is gezet ontlopen Groeneweg uit Zevenhuizen en het Wateringse VELO directe degradatie.

LEES OOK: Erevoorzitter (86) ontdaan door ongeregeldheden bij BMT: 'Hartkloppingen en slapeloze nachten'

Meer over dit onderwerp:
BMT AMATEURVOETBAL ROOD-WIT WILLEBRORD KNVB
Deel dit artikel: