Fans verwelkomen kersverse vader prins Harry in Den Haag

DEN HAAG - Prins Harry is donderdagochtend in Den Haag. Samen met prinses Margriet is de Britse prins bij de kick-off van de Invictus Games die over precies een jaar in Den Haag zijn. Enkele tientallen fans stonden de prins op te wachten.
De hertog van Sussex is initiatiefnemer en beschermheer van het sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen. In die functie is hij donderdag bij de officiële lancering van het sportevenement. De prins is zelf Afghanistan-veteraan. 'Ik vind het heel goed dat hij dit heeft opgepakt voor veteranen. Ik vind het een geweldig doel', zegt een Koningshuisfan.  
Een andere fan hoopt prins Harry persoonlijk een cadeau aan te bieden. Met onder andere een beeldje van de lievelingshond van de Britse koningin Elizabeth. 'We hebben er een kaart bij gedaan voor Archie om hem te feliciteren met twee geweldige ouders. En ook ons adres, zodat we misschien ooit een kaartje terugkrijgen', zegt hij lachend.

Wel naar Den Haag, Amsterdam overgeslagen

Aanvankelijk zou Harry, die maandag vader is geworden van zoon Archie, al op woensdag naar Amsterdam reizen. Maar eind vorige week werd bekend dat hij het programma inkort en alleen op donderdag naar Den Haag komt.
De vijfde editie van de Invictus Games wordt volgend jaar van 9 tot 16 mei in Den Haag gehouden met meer dan vijfhonderd deelnemers uit 19 landen. Tijdens de kick-off geven partijen uitleg over de voortgang van de plannen en zijn er demonstraties van verschillende sporten in het Haagse Zuiderpark.