Hattrick van Van Staveren bezorgt Noordwijk winst, Quick maakt dure uitglijder

REGIO - VV Noordwijk heeft in een knotsgekke wedstrijd drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap. Mede door een hattrick van Nick van Staveren won de koploper met 4-3 van DOVO. Titelconcurrent Quick Boys verloor in eigen huis met 0-2 van VVOG. Hierdoor kan Noordwijk volgende week op bezoek bij Hoek in Zeeuws-Vlaanderen kampioen worden.
Na zeventien minuten zette Van Staveren Noordwijk al op voorsprong. Die voorsprong werd een achterstand nadat de gasten uit Veenendaal voor rust nog twee keer scoorden. Met een 1-2 stand werd de kleedkamers opgezocht.
Na rust werd de schade nog groter voor de trotse ranglijstaanvoerder. DOVO kwam op een 1-3 voorsprong. Daarna bracht Emiel Wendt Noordwijk via een bijzondere goal terug in de wedstrijd. Na de 2-3 van aanvoerder Wendt was het woord aan Van Staveren die met twee doelpunten voor een overwinning voor de koploper zorgde.

Kaars mist kansen

Quick Boys keek tijdens de rusta al tegen een 0-2 achterstand aan. Daarna probeerden de Katwijkers het wel met vele aanvallen, maar vooral spits Dennis Kaars miste scherpte. Door het verlies van Quick Boys is het verschil tussen koploper Noordwijk en de ploeg van trainer Erik Assink vijf punten. Met nog twee wedstrijden te spelen, zijn de Noordwijkers volgende week bij winst op Hoek al kampioen.
FC Lisse en SJC verloren allebei in het noorden van Nederland. FC Lisse ging met 4-0 onderuit bij Harkemase Boys. Voor rust stond het al 3-0 voor de Friezen. SJC verloor met 2-0 bij Jong FC Groningen. De eerste treffer van de noordelijke talenten betekende het honderste tegendoelpunt voor de Noordwijkers in de derde divisie.
Scoreverloop Noordwijk - DOVO: 4-3  (1-2)
  • 1-0 Van Staveren