Waterpolosters GZC Donk na zenuwslopende wedstrijd kampioen

GOUDA - In de allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap hebben de waterpolosters van GZC Donk de titel gepakt. Nadat de Goudse vrouwen zaterdag met een 10-4 overwinning de stand in de play-offs gelijk trokken (1-1), werd Polar Bears een dag later opnieuw verslagen, al waren daar wel strafworpen voor nodig.

Het verschil met de wedstrijd van zaterdag was groot, toen was GZC Donk eigenlijk heer en meester. Zondag keek de ploeg uit Gouda bij rust tegen een 5-3 achterstand aan en bleef het ook in de derde periode op achterstand staan.

Pas in de laatste periode wist GZC Donk weer een keer langszij te komen, maar Polar Bears nam daarna de leiding weer over. Met nog vijftien seconden op de klok wist Donk door een vrije worp van Nomi Stomphorst strafworpen af te dwingen, die uiteindelijk door de ploeg uit Gouda het best genomen werden.


AZC, GZC Donk en ZVL-1886 in halve finales

Bij de mannen staan maar liefst drie regioploegen in de halve finales. GZC Donk en het Leidse ZVL-1886 hadden daar zondagavond wel een derde wedstrijd voor nodig. Daarin werden respectievelijk Polar Bears (8-10) en ZV De Zaan (12-11) verslagen.

AZC had zich zaterdag al verzekerd van een plek bij de laatste vier. De regerend landskampioen uit Alphen aan den Rijn had maar twee duels nodig om zich te ontdoen van Het Ravijn. In de halve finales (17-19 mei) neemt GZC Donk het op tegen UZSC, en treffen AZC en ZVL-1886 elkaar.

LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
WATERPOLO GOUDA GZC DONK
Deel dit artikel: