Oorzaak fataal ongeluk A12 niet bekendgemaakt

DEN HAAG - De toedracht van het fatale ongeluk eind april bij het Prins Clausplein op de A12 wordt niet openbaar. Dat is het antwoord van het Openbaar Ministerie (OM) op vragen van Omroep West. Bij het ongeval kwamen vier jonge mannen om het leven.

Een van de slachtoffers, de 26-jarige Joey uit Rotterdam zou de week na het ongeluk gaan trouwen. De avond van de fatale crash vierde zijn aanstaande haar hennafeest, de Turkse versie van een vrijgezellenfeest voor vrouwen.

Joey besloot nog wat te gaan drinken met de twee broers (16 en 21) van zijn aanstaande en een neef van 18 jaar. Door onbekende redenen kwam hun auto rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal van de A12 terecht.

'Geen publieke mededelingen'

Omdat alle inzittenden de klap niet overleefden en justitie ervan uitgaat dat er geen andere auto's betrokken waren bij het ongeluk wordt er niemand vervolgd.

'Om die reden is het strafrechtelijk onderzoek beperkt gebleven en worden er verder geen publieke mededelingen gedaan over de mogelijke toedracht van het verkeersongeval', schrijft het OM.

Indrukwekkend afscheid

Twee dagen na het ongeluk namen belangstellenden op indrukwekkende wijze afscheid van drie van de slachtoffers.

Enkele honderden mensen waren bijeengekomen in de Turks-Islamitisch Culturele Stichting in de Kempstraat in Den Haag om een laatste groet te brengen.

LEES OOK: Busra verliest in één klap haar verloofde, broers en neef bij ongeluk

Meer over dit onderwerp:
A12 PRINS CLAUSPLEIN
Deel dit artikel: