Deel slachtoffers brand pizzeria Naaldwijk nog in ziekenhuis: 'Ze is wel in shock'

NAALDWIJK - Een deel van de slachtoffers van de brand in pizzeria Perfect in Naaldwijk ligt nog in het ziekenhuis. Afgelopen zondagochtend vroeg raakten vijftien mensen gewond door het inademen van rook bij een brand in een huis aan de Molenstraat. In het pand zitten behalve de pizzeria ook twee woningen.

Omar Vierhout heeft een relatie met een vriendin van een van de slachtoffers. 'Het gaat naar omstandigheden goed met haar', zo vertelt hij. 'Maar ze is wel in shock. Zij mocht wel het ziekenhuis verlaten.'

Samen met zijn vriendin is Vierhout een inzamelingsactie begonnen voor de slachtoffers. 'Voor kleding, maar als ze straks andere woonruimte krijgen toegewezen gaan we ook meubels inzamelen. Kleding voor de baby hebben we al.'

'Als zij er niet waren geweest'

De baby is een kindje van tien dagen dat samen met de moeder van het dak van het brandende huis werd gered door personeel van discotheek Teejater, die schuin naast het getroffen pand ligt. 'Als zij er niet waren geweest dan was het heel anders afgelopen', zegt buurman Carel Pronk.

Een deel van de bewoners van het pand heeft tijdelijk onderdak bij vrienden, voor een ander deel zorgt de gemeente Westland voor vervangende woonruimte. De gemeente laat weten dat er acht mensen waren ingeschreven in beide woningen. Waarom er vijftien mensen binnen waren, is nog niet bekend.

LEES OOK: Buurtbewoners geschrokken van brand in Naaldwijk: 'Ik heb kippenvel'

Meer over dit onderwerp:
BRAND NAALDWIJK MOLENSTRAAT SLACHTOFFERS PIZZERIA
Deel dit artikel: