Man bedreigd en gedwongen om geld te pinnen

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - Een wandeling door het Haagse Bos eindigt in een angstige en intimiderende situatie. Het slachtoffer wordt bedreigd door twee mannen en gedwongen om mee te lopen naar een pinautomaat, waar hij geld moet opnemen. De transacties mislukken, maar één van de verdachten is wel gefilmd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 mei. Meer zaken zijn hier vinden.
UPDATE: Een 19-jarige man uit Den Haag heeft zich dinsdag na de uitzending bij de politie gemeld als verdachte. Bij een zitting voor de rechter in augustus vertelde hij zijn kant van het verhaal. In de uitzending van Team West meldde de politie de volgende informatie:
De man mist op zaterdag 9 maart zijn trein op station Den Haag Centraal. Om de tijd tot de volgende trein te doden, besluit hij om even naar het Haagse Bos te lopen. Ter hoogte van een bankje bij de Laan van Nieuw Oost-Indië ziet hij twee mannen die aan het sporten zijn. Nadat hij ze is gepasseerd, merkt hij dat ze achter hem aan lopen.
Het slachtoffer krijgt een stomp in zijn rug en de mannen zeggen dat hij geld moet geven, anders zullen ze hem iets aan doen. De man heeft geen geld bij zich en maakt dat meerdere keren duidelijk. Dan dwingen de mannen hem om mee te gaan naar een bank. Via de Bezuidenhoutseweg lopen ze richting het station.
Mislukte transacties
Op een gegeven moment zegt één van de mannen dat hij een auto gaat halen. Hij loopt weg en het slachtoffer ziet hem niet meer terug. De andere man loopt mee naar de Rijnstraat, waar een geldautomaat van ABN Amro zit. Daar wordt het slachtoffer gedwongen om 500 euro te pinnen. Dit lukt niet, maar de verdachte is wel duidelijk in beeld gebracht door de camera in de pinautomaat.
Daarna lopen de twee naar de Rabobank om de hoek, maar ook daar lukt het niet om geld op te nemen. Het slachtoffer krijgt het voor elkaar om het bankgebouw in te lopen en daar om hulp te vragen. Dat is het moment dat de verdachte er vandoor gaat.