Islamitische scholenstichting stapt opnieuw naar Raad van State

Leerlingen op een islamitische school. Foto ANP
Leerlingen op een islamitische school. Foto ANP
DEN HAAG - Scholenstichting Ozonlaag is dinsdag opnieuw naar de Raad van State gestapt, met het verzoek om een aantal scholengemeenschappen op Islamitische grondslag op te richten, waaronder in Den Haag. Een eerder verzoek werd in 2017 door de Raad afgewezen.
Ozonlaag voelt zich gediscrimineerd door minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media), die eerder weigerde mee te werken aan de oprichting van zulke gemeenschappen in grote steden zoals Den Haag. De stichting is van mening dat het Tjalling Koopmans College in Utrecht na een identieke aanvraag wel zijn zin kreeg, en voelt zich nu oneerlijk behandeld.
Een woordvoerder van Ozonlaag ziet de bui alweer hangen, en verwacht dat hun verzoek weer afgewezen zal worden. 'Wij worden op alle fronten tegengewerkt en weggezet als terroristen, zonder dat er enig bewijs wordt geleverd' , zegt de woordvoerder. 'Ik weet zeker dat de Raad van State ons verzoek weer afwijst en dan stappen wij naar het Europese Hof van de Rechten van de Mens.'