ZZ Leiden uitgeschakeld in play-offs na derde nederlaag tegen Donar

LEIDEN - De droom om na zes jaar weer landskampioen te worden, is niet uitgekomen voor de basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden. Ze verloren dinsdagavond ook hun derde duel in de halve finale van de play-offs. Donar bleek in de Vijf Meihal een maatje te groot: 63-93.

ZZ Leiden stond na het eerste kwart nog met 19-15 voor, maar zag het verschil tot aan de rust al slinken tot één punt (33-32). Vervolgens ging het helemaal mis. Nadat de Leidenaars in het derde kwart op een 47-58 achterstand waren gezet, konden ze in de laatste periode het onheil niet meer afwenden.

Ook in de vorige twee wedstrijden moesten ze het hoofd buigen voor Donar. In het eerste duel raakten de Leidenaars dinsdag hun thuisvoordeel kwijt (76-77), waarna ze zaterdag met 84-71 werden verslagen in Groningen. Vorig jaar verloor ZZ Leiden de finale om het landskampioenschap ook al van Donar.

Eerste in competitie, beker gewonnen

In de reguliere competitie was ZZ Leiden, dat speelde zonder de geschorste Mohamed Kherazzi, nog als eerste geëindigd. De formatie van coach Rolf Franke won eind maart wel voor het eerst in zeven jaar de landelijke beker en bereikte dezelfde maand ook de achtste finales van de Europa Cup.


LEES OOK: Basketbalsters Grasshoppers voor het tweede jaar op rij landskampioen

Deel dit artikel: