Verdachte van afpersing meldt zich na uitzending Team West

© Omroep West
DEN HAAG - Een 19-jarige man uit Den Haag heeft zich bij de politie gemeld, nadat hij dinsdagavond was te zien in het opsporingsprogramma Team West. Hij wordt verdacht van het afpersen van een man. Hij zou hem hebben bedreigd en gedwongen om geld voor hem te pinnen.
Het slachtoffer had begin maart zijn trein gemist op station Den Haag Centraal. Om de tijd tot de volgende trein te doden, besloot hij om even naar het Haagse Bos te lopen. Daar passeerde hij twee mannen, die vervolgens achter hem aan liepen. Hij kreeg een stomp in zijn rug en de mannen eisten geld.
Omdat de man geen geld bij zich had, moest hij meelopen naar een pinautomaat in de buurt van het station, om daar geld op te nemen. Eén van de mannen ging met hem mee en was gefilmd door de camera in de automaat. Het opnemen van geld bij twee verschillende banken lukte uiteindelijk niet en nadat het slachtoffer alarm sloeg, ging de verdachte er vandoor.

Beelden in Team West

Team West toonde de beelden van de pintransactie dinsdagavond in de tv-uitzending, op de website en in een filmpje op Facebook. Bekenden van de verdachte zagen het filmpje en attendeerden hem daarop.
De 19-jarige man stapte vervolgens naar een politiebureau, waar hij is aangehouden. Hij zit nog vast op het bureau en de recherche doet verder onderzoek naar de zaak. De bewakingsbeelden zijn van de site en social media van Omroep West verwijderd.