El Khayati speler van het jaar bij ADO, Pinas grootste talent

DEN HAAG - Na de laatste thuiswedstrijd van ADO Den Haag wordt traditiegetrouw de Karel Jansen-trofee uitgereikt. Die trofee is de prijs voor beste speler van ADO van het seizoen en het kleinood ging dit jaar naar Nasser el Khayati. De technicus volgt zijn maatje op het middenveld, Lex Immers, op.

Naast de prijs voor beste speler van het jaar, ontvangt El Khayati ook de prijs van clubtopscorer. Hij scoorde dit seizoen zeventien doelpunten. Daarnaast gaf hij ook nog 12 assists. Nog nooit was een ADO-speler vaker bij een Haags doelpunt betrokken. Alleen Ajacieden Hakim Ziyech en Dušan Tadić gaven vaker dit seizoen een voorzet van waaruit een medespeler scoorde.

Shaquille Pinas viel ook in de prijzen. De centrale verdediger werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De verdediger kreeg de tweede seizoenshelft meermaals de voorkeur boven Wilfried Kanon. Door een blessure moest hij de laatste wedstrijden missen. Wel zat hij tegen Feyenoord en Willem II op de bank.

Karel Jansen-trofee

De prijs voor beste speler is genoemd naar clublegende Karel Jansen. De geboren Hagenees speelde in de jaren vijftig ruim driehonderd wedstrijden voor ADO. Na zijn loopbaan was hij voetbalbestuurder. Zo richtte hij de voetballersvakbond Vereniging van Contractspelers op (VVCS). Ook zat hij in het bestuur van de profsectie van de KNVB, in die sectie was hij verantwoordelijk voor de technische zaken.

omroepwestsport

↔️ SWIPE! Traditiegetrouw: het talent van het jaar, de speler van het jaar én de topscorer! 🔥

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG EREDIVISIE
Deel dit artikel: